Suggesties voor locaties

Alleen al in Den Haag en omgeving zijn een aantal zeer mooie locaties die uitermate geschikt zijn voor een herdenking of een afscheidsbijeenkomst. Hierin is veel mogelijk, van klein en intiem in de eigen huiskamer of tuin, tot wat grootser in een sociëteit of zelfs aan het strand. 

Elisabeth Vreedehuis

Dit mooie statige pand, gelegen in de Archipelbuurt in Den Haag, biedt verschillende mogelijkheden voor een passende afscheidsbijeenkomst. De aula op de begane grond is geheel naar wens in te richten. In de serre kun je terecht voor een intieme bijeenkomst of de condoleance achteraf.

www.vreedehuis.nl/

Houtrustkerk

Dit enigszins verstopte kerkje biedt een mooie ambiance. De kerkzaal is naar eigen idee in te richten en biedt (normaal) plaats aan maximaal 200 personen. Maar een intiemere setting voor een kleiner gezelschap creëren is ook mogelijk. Kerkelijke en niet-kerkelijke bijeenkomsten zijn van harte welkom.

www.vrijzinnig.nl/denhaag/
blank

Taverne Meer & Bosch

Een zeer geschikte locatie voor de condoleance na een afscheidsbijeenkomst. De taverne ligt in een park tussen eeuwenoude bomen, niet ver van de crematoria Ockenburgh en Haagse Duinen en begraafplaats Westduin. In de apart gelegen Wagenschuur heb je alle privacy. Je kunt zelfs overwegen hier de gehele afscheidsbijeenkomst te houden, met of zonder je dierbare overledene erbij.

www.meerenbosch.nl/ 
blank

Kloosterkerk

De Kloosterkerk is een monument en een gebouw met een verhaal, uniek gelegen in het centrum van Den Haag, op loopafstand van het Binnenhof. In de kerkzaal kun je terecht voor een afscheid voor (normaal) een groep belangstellenden tot 750 personen. De Apostelkapel heeft een intiemer karakter en biedt plaats aan maximaal 50 personen. Wat betreft het vormgeven van het afscheid biedt de kerk veel flexibiliteit.

www.kloosterkerk.nl/

blank

Landgoed Te Werve

Midden tussen de stedelijke bebouwing van Den Haag en Rijswijk ligt een stukje verborgen groen. Een landgoed van 26 hectare met vossen, fazanten en konijnen, Landgoed Te Werve. Het landhuis beschikt over diverse ruimtes op de begane grond die geschikt zijn voor een afscheidsceremonie en condoleance in stijl. Geschikt voor kleine en grote groepen (normaal) tot 200 personen. Van mei tot en met september is er ook een buitenlocatie gecreëerd. Deze locatie heeft een flex-tent met heaters en een zonnige terras geschikt voor een afscheid en condoleance van 50-200 personen.

www.tewerve.nl/particulier/afscheid/

blank

De kapel van begraafplaats St Petrus Banden

Deze sfeervolle kapel is gelegen in het hart van begraafplaats St. Petrus Banden in Den Haag. Ook zonder een begrafenis is deze kapel te reserveren voor een afscheidsbijeenkomst. De ruimte is naar eigen wens in te richten en zeer geschikt voor een kleine, intieme bijeenkomst.

http://begraafplaatsstpetrusbanden.nl/

blank

Op Hodenpijl

Op Hodenpijl in Schipluiden biedt een uniek decor, midden in het groen, in de vorm van een prachtige voormalige kerk. In deze kerk is een intieme opstelling gecreëerd.

Na de ceremonie is het mogelijk om Op Hodenpijl een samenzijn te organiseren met familie, vrienden en aanwezigen. In een ontspannen sfeer kun je samen het glas met elkaar heffen.

https://ophodenpijl.nl/